2009-09-15 16:02:54• hírek • Gozner Gertrud

Szakemberek válaszoltak

A gazdasági válság pozitív értelmezéséről tartott Nyílt Napot szeptember 11-én a szatmárnémeti Consult Scolari Egyesület. Amint Iank Mirelától, az egyesület projektmenedzserétől megtudtuk, a válságot három szempontból próbálták megközelíteni, mégpedig a humán erőforrás, a szervezeti fejlődés és a controlling szemszögéből.

Azt vettük észre, amint a recesszió első hullámai elérték a cégeket, azok menedzserei a dolgozók elbocsátásával próbálták meg csökkenteni a költségeket, holott erre más alternatívák is léteznek - magyarázta a projektfelelős. Az emberek fontos alappillérei egy vállalkozásnak, csak rájuk építve lehet túltenni a céget ezen a válságos időszakon - tette hozzá Iank.

Ennek kapcsán tartottak előadást a meghívott vendégek is, úgy mint Pop Flaviu humán-erőforrás szakember, aki bebizonyította a résztvevőknek, hogy a leépítések helyett egyéb úton is meg lehet menteni egy vállalkozást. Olyan törvényeket ismertetett a hallgatósággal, amelyek segítségével támogatással lehet munkanélkülieket, hátrányos helyzetű személyeket vagy frissen végzetteket alkalmazni.

Dan Ionescu, a kolozsvári Danis Consulting szakértője a szervezetek válság idején való fejlesztéséről tartott előadást. Előadásának legfőbb üzenete az volt, hogy a cégeknek ki kell lépni a várakozási állapotból, mert az végzetes lehet a számukra, mert most van az ideje a termékek és a szolgáltatások felfrissítésének, ebben az időszakban lehet leelőzni a konkurenciát.

Egy újabb meghívott, Mihau Seucea a pénzügyi ellenőrzésre fektette a hangsúlyt, előadásában arról beszélt, honnan lehet pénzeket átcsoportosítani, anélkül hogy ez érinteni a cég tevékenységét. Az előadássorozatot két szatmári cég, a Draxlmaier és az Autonet menedzsereinek bemutatója zárta, akik saját válsággal kapcsolatos tapasztalataikat osztották még a résztvevőkkel, és példákat adtak a recesszió leküzdésére. A Consult Scolari Egyesület vállalkozói napján körülbelül ötven személy vett részt.


Hasznos előadásokkal várták a résztvevőket.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: